The Hotel Maria icon

Vastuullisia tekoja

The Hotel Mariassa vastuullisuustoimet ovat luonnollinen osa toimintatapaamme, ja kestävä kehitys kattaa koko toimintamme. Olemme sitoutuneet toimintamme jatkuvaan kehittämiseen ja siten kestävän matkailun edistämiseen. 

Green KEY -sertifikaatti

Tunnustuksena vastuullisuustyöstämme The Hotel Marialle on myönnetty Green Key -sertifikaatti. Green Key on maailman johtava matkailualan vastuullisuusohjelma ja -sertifikaatti, jonka kriteeristö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Green Key -sertifioituja kohteita on jo yli 5000 yhteensä 60 eri maassa. Green Key-sertifioituna yrityksenä sitoudumme jatkuvasti kehittämään vastuullisuuttamme ja raportoimaan siitä vuosittain tehtävän jatkohakemuksen yhteydessä. Kriteerien noudattaminen todennetaan säännöllisillä, paikan päällä tehtävillä auditoinneilla. Sertifikaatin myöntää ulkopuolinen, riippumaton Green Key -tuomaristo. 

Historiallinen arkkitehtuuri

The Hotel Maria sijaitsee museoviraston suojelemissa historiallisissa rakennuksissa, joille hotellitoiminta on antanut uuden elämän. Rakennusten mittava remontointi on kulttuuriteko, jossa alkuperäisiä yksityiskohtia on säilytetty ja entisöity tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa. Esimerkiksi vanhojen puuovien, ikkunoiden ja kipsikoristeluiden entisöintiä on tehty ammattitaidolla ja käsityönä.

Paikallisuus

The Hotel Maria hyödyntää paikallisia toimijoita aina kun se vain suinkin on mahdollista. Valikoimme ravintoloidemme tarjontaan sesongin parhaita raaka-aineita, luomutuotteita sekä laadukkaita tuotteita suoraan pientuottajilta. Ravintola Liljan villikala tulee lähialueen kalastajilta, poronliha Sodankylästä sopimustilalta sekä inkivääri Tampereelta, mainitaksemme muutamia esimerkkejä. Yhteistyö Green City Farmin kanssa mahdollistaa ekologisesti viljellyt tuoreet vihannekset ja yrtit suoraan pellolta pöytään sadonkorjuun aikana. Green City Farm on ekologinen puutarha, joka sijaitsee Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen yhteydessä.

Viinimme puolestaan tulevat Euroopasta kestävää ja eettistä viininviljelyä harjoittavilta viinituottajilta. Yli 40 % viinilistamme viineistä on viinitiloilta, jotka harjoittavat luonnonmukaista viininviljelyä. Listamme tunnetut tuottajat kuten Remlluri, Anna Maria Abbona, Louis Latour ja Georg Mosbacher suosivat luonnonmukaista lähestymistapaa, jossa turhien kemikaalien, käsittelyjen ja lannoitteiden määrä minimoidaan.

Luonnonvarojen säästö

The Hotel Mariassa on otettu vastuullisuus huomioon projektin jokaisessa vaiheessa. Rakennusten remonttien yhteydessä on tehty ratkaisuja, joilla pystytään minimoimaan energian- ja vedenkulutusta. Uusinta teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi lämmityksen ohjaukseen ja ruokahävikin seurantaan. Huolehdimme jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä sekä ennaltaehkäisemme jätteen syntymistä ottamalla jo hankintavaiheessa huomioon pakkausmateriaalit. Lähtökohtana kaikissa hankinnoissa ja valinnoissa on pitkäikäisyys, kestävyys sekä laadukkuus. Kannustamme myös vieraitamme osallistumaan kestävyystyöhön kanssamme. 

Hyvinvointi

Huolehdimme The Hotel Marian työntekijöiden hyvinvoinnista. The Hotel Maria on turvallinen, tasa-arvoinen ja monikulttuurinen työpaikka. Yhdessä kumppaniemme kanssa luomme myös sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia ympärillemme.   

Sinun valintasi

Valitsemalla The Hotel Marian teet vastuullisen valinnan. Kerromme vieraillemme, miten osallistua vastuullisiin tekoihin, ja henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiimme Green Key -sertifikaattia tai vastuullisuustyötämme koskien. 

Ota yhteyttä

Liity postituslistalle