The Hotel Maria icon

Unelma

Ole hyvä, astu sisään The Hotel Marian suurista ovista. Sisäpuolella kauniisti valaistu aulakäytävä ottaa sinut tyylikkäänä vastaan lumoavien kattokruunujen ja taideteosten kera. Noustessasi portaita astut suoraan The Hotel Marian tarinaan. Täällä kohtaat yli sadan vuoden takaisen historian yhdistettynä eleganttiin nykyaikaiseen suunnitteluun ja klassisiin yksityiskohtiin. The Hotel Maria määrittää uudelleen pohjoismaisen modernin luksushotellikokemuksen.

The Hotel Marian investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (SC Hotels I Ky), jota johtaa Samppa Lajunen. Lajunen tunnetaan laajasti saavutuksistaan, ei vain liikemiehenä, vaan myös urheilijana. Hän on muun muassa yhdistetyn kolminkertainen olympiakultamitalisti.

Samppa Lajunen tunnisti mahdollisuuden asettaa uudet standardit luksushotellille ja luoda parhaan hotellikokemuksen Pohjoismaissa. Samalla selkiytyi, että nimellä ”Maria” olisi tärkeä rooli hotellin tarinassa ja identiteetissä. Kokonaisuutena The Hotel Maria koostuu vuosina 1885-1930 rakennetuista neljästä eri rakennuksesta, jotka on alun perin suunnitellut arkkitehti Evert E. Lagerspetz. Hotellin nimi ei perustu ainoastaan kiinteistön sijaintiin Helsingin Mariankadulla, vaan nimen taustalla on vahva yhteys myös Maria Fjodorovnan tarinaan.

Maria Fjodorovna (1847-1928) oli syntyjään Tanskan prinsessa Dagmar, joka meni naimisiin Venäjän Aleksanteri III kanssa vuonna 1866. Maria oli aikansa todellinen kosmopoliitti, joka matkusteli paljon eri maissa ja tutustui eri kulttuureihin. Matkustaminen oli hänelle myös keino paeta oman aikansa haasteita. Maria oli tunnettu Suomen ystävä, ja myös erittäin pidetty ja arvostettu henkilö maassamme. Hän vietti paljon aikaa Suomessa, sillä se tarjosi hänelle turvaa ja rauhaa arkielämän myrskyiltä.

Jo vuosikymmenien ajan monet ovat seuranneet hänen jalanjälkiään ja saapuneet Suomeen etsimään rauhaa. The Hotel Maria on voimaannuttava kohde kaikille, jotka astuvat ovistamme sisään. Vierailla on mahdollisuus virkistyä ja rentoutua keskellä Helsinkiä sekä nauttia sen kauneudesta.

Marian ystävällisyys ja kyky tehdä vaikutus vilpittömästi kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin ovat olleet pohjana unelmallemme erinomaisesta ja henkilökohtaisesta palvelusta The Hotel Mariassa. Ennen näkemättömän vieraanvaraisuuden, hienostuneen suunnittelun ja joka tavalla korkeatasoisen kokemuksen kautta The Hotel Maria on toteutunut unelma.

HISTORIALLISEN HELSINGIN SYDÄMESSÄ

The Hotel Maria sijaitsee historiallisen Helsingin sydämessä Mariankadulla, Kruununhaassa, jota paikalliset kutsuvat rakkaudella ”Krunikaksi”. Kaupunginosa tunnetaan Helsingissä arvostettuna ja vauraana alueena. Monista kaupungin maamerkeistä, kuten Helsingin tuomiokirkosta ja kauppatorista, kävelyetäisyydellä sijaitseva The Hotel Maria on ihanteellisella paikalla sijaitseva elämysten keidas.

SUOMEN KANSALLISKUKKA KIELO INSPIROI LOGOAMME

The Hotel Marian logossa, sisustuksen yksityiskohdissa ja kukka-asetelmissa näkyy vahvana kielo, joka kevään kukkana välittää vahvaa yhteyttä suomalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Kielot kukkivat toukokuussa, jolloin Suomi herää pitkästä talvesta ja juhlistaa kesän saapumista päivien pidentyessä ja valon määrän lisääntyessä. Toivomme, että Lily of the Valley -teemamme ja kukkien läsnäolo hotellissamme välittävät vieraillemme aitoa ja vieraanvaraista tunnelmaa.

Ota yhteyttä

Liity postituslistalle